Mäkihypyssä ja yhdistetyssä on aktiivista kilpailutoimintaa niin alueellisesti kuin valtakunnallisesti ympäri vuoden.

Lahden Hiihtoseuran järjestämistä kilpailuista vastaa LHS:n Mäkituomarikerho. Mäkituomarikerho kouluttaa arvostelu- ja mittatuomarien lisäksi kilpailutoimitsijoita kilpailunjohtoon, teknisiksi asiantuntijoiksi kuin myös varustekontrolliin.

Lahden Hiihtoseura maksaa Junioricupien, Mäkihyppy ja Yhdistetyn Cupien sekä Hopeasompa- ja SM-kilpailujen osallistumismaksut edellyttäen, että urheilija on maksanut seuran jäsen- ja toimintamaksut. Ilmoittautuminen tapahtuu kootusti seuran toimesta, ohjeet jaetaan WhatsApp-ryhmissä. Lisätietoja toimintamallista saa tarvittaessa omalta valmentajalta.

Skipassi ja lisenssi

Voidakseen osallistua mäkihypyn ja yhdistetyn kilpailutoimintaan urheilijalla tulee olla voimassa Hiihtoliiton myöntämä lisenssi tai Skipassi. Myös ulkomaalaisten, jotka asuvat vakinaisesti Suomessa ja edustavat Hiihtoliiton jäsenseuraa, on lunastettava lisenssi. Lisenssin lisäksi tulee hankkia vakuutus, jos oma vakuutus ei kata kilpailutoiminnassa mahdollisesti sattuvia tapaturmia.

Skipassi toimii pääsääntöisesti alle 12-vuotiaiden kilpailulupana, mutta myös vanhemmat voivat kilpailla Skipassilla oman alueen (=oman seuran) järjestämissä kilpailuissa. Yli 12-vuotiaiden, jotka osallistuvat valtakunnalliseen kilpailutoimintaan tulee lunastaa lisenssi. Lisätietoja ja linkit SuomiSport-palveluun, jossa Skipassit ja lisenssit lunastetaan löytyy Hiihtoliiton sivuilta (ks. linkki alla).

Alue- ja seuran omat kilpailut

Lahden Hiihtoseura on aktiivinen kilpailujen järjestäjä. Suurten kansainvälisten tapahtumien sekä valtakunnallisten vuosittaisten kilpailujen lisäksi LHS järjestää aktiivisesti harrastajilleen harjoituskilpailuja viikkoharjoitusten yhteydessä (HS70 ja Karpalon mäet). Kisoja järjestetään sekä talvella että kesällä.

Menestyksekäs kesäkiertue yhdistetyssä Leevi Mutru Cup starttaa jo viidettä kertaa kesällä 2023.

Valtakunnalliset kilpailut

Alle 16-vuotiaat kilpailevat mäkihypyn ja yhdistetyn Junioricupissa. Cup-kilpailujen lisäksi järjestetään Hopeasompa-kilpailut (osa cupia) sekä nuorten SM-kilpailut (alle 16-vuotiaiden sarja).

Alle 18-vuotiaiden ja yleisen sarjoissa kilpaillaan niin ikään sekä Mäkihyppy Cupissa että Yhdistetyn Cupissa. Lisäksi kilpaillaan pienmäen, normaalimäen ja suurmäen SM-kilpailut vuosittain sekä kesä-SM-kilpailut.

Valtakunnalliset kilpailukalenterit löytyvät Hiihtoliiton kilpailutoiminta -sivuilta. Kaikkien valtakunnallisten kilpailujen kilpailukutsut julkaistaan Hiihtokalenterissa. (hiihtokalenteri.fi)

© 2023 Lahden Hiihtoseura