Leevi Mutru Cupin kisoihin palattiin iloisissa tunnelmissa kesätauon jälkeen – kisat vievät nuoria urheilijoita kohti suurempia tavoitteita

Lahden Hiihtoseuran yhdistetyn Leevi Mutru Cupissa kilpailtiin toinen osakilpailu. Mäkiosuudella reilut 60 kilpailijaa hyppäsi viidessä eri mäessä ja juoksuosuudelle lähdettiin Salpausselän mäkiseen maastoon.   Paikalla järjestelytehtävissä oli jälleen kilpailukiertueen isäntä,...

Paikalla järjestelytehtävissä oli jälleen kilpailukiertueen isäntä, yhdistetyn maajoukkueurheilija Leevi Mutru. Mutru oli silminnähden iloinen suuresta osallistujajoukosta.

”Upea kilpailupäivä, jota hieno sää tähditti. Olen hyvin kiitollinen osallistujamäärästä, yhteistyökumppaneista sekä vanhempien tärkeästä työpanoksesta”, sanoi Mutru, joka hoitaa tapahtumalle niin yhteistyökumppaneita kuin häärii käytännön tehtävissä kuulutuksesta valmennukseen.

Leevi Mutru Cup on tervetullut lisä kesän kilpailutoimintaan. Lahden Hiihtoseuran kilpailuissa kisataan kavereiden kanssa ja testataan oman kunnon kehittymistä harjoituskaudella. HS70-mäen kisassa voittoon urheillut Lahden Hiihtoseuran urheilulukiolainen Jere Kukkonen on tyytyväinen, että kotimäissä pääsee kilpailemaan useamman kerran kesässä.

”Kisoja on hyvä olla tasaisin väliajoin myös harjoituskaudella, koska pysyy parempi tuntuma kisaamiseen ja näkee omaa kehitystä edellisiin kisatuloksiin verrattuna”, Kukkonen pohtii, joka vei voiton jo toistamiseen tämän kesän Leevi Mutru Cupeissa.

Toiseksi HS70-mäen kovassa kilpailussa ylsi LHS:n 14-vuotias Aapo Komonen. Komonen liiteli mäkiosuudella hurjan 71 metrin hypyn ja lähti vain neljän sekunnin takamatkalta juoksuosuudelle Kukkosen jälkeen. Kolmas oli päivän kovin juoksija isäntäseuran Elmo Kähkönen, joka kipaisi 3,5 kilometrin maastojuoksulenkin aikaan 12:11.

K38-mäessä nähtiin jälleen jännittävä voittotaistelu. Lahden Hiihtoseuran Aleksi Lappilähti juoksuun 49 sekunnin aikaerolla kolmanneksi hypänneeseen Kouvolan Hiihtoseuran Matias Koposeen. Koponen nousi kuitenkin voittoon kovalla juoksullaan. Toiseksi nousi LHS:n Arttu Juutila, joka kellotti koko porukan kovimman juoksuajan. Lappi oli lopputulosten kolmas.

K25-mäen kilpailussa LHS:n Caro Airos taisteli loppuun saakka voitosta saman seuranMatias Merikarin kanssa. Airos oli lopulta vahvempi sekunnin turvin. Kolmanneksi juoksi kärkisijalta Airoksen kanssa samalla ajalla maastoajuoksuun lähtenyt Helsingin Mäkihyppääjien Don Ketonen

K15-mäessä LHS:n Ismail Dinc lähti mäen jälkeen juoksuosuudelle kärjestä pitäen ykköspaikan kilpailun loppuun saakka. Toiseksi urheili Kouvolan Tore Karavirta ja kolmanneksi edellisen kilpailun kesäkuussa voittanut LHS:n Kaapo Isoluoma.

Pienimmän mäen K6-mäen voittoon urheili kotiseuran Valtteri Aalto ennen Paimion Urheilijoiden Lilja Korpea ja Kouvolan Eelis Nokkasta

Leevi Mutru Cupia kilpaillaan seuraavan kerran syyskuussa sunnuntaina 3.9.2023 klo 13 alkaen.