Viides kausi Leevi Mutru Cupia starttasi Lahdessa – kisasarja kasvattaa isojen mäkien osallistujamäärää

Lahden Hiihtoseura isännöi jo viidettä kesää yhdistetyn Leevi Mutru Cupin kisoja. Vuonna 2019 ideoitu kesäcup keräsi ensimmäiseen osakilpailuun 57 osallistujaa kuudesta (6) eri hiihtoseurasta.  Leevi Mutru Cup on vakiinnuttanut paikkansa...

Lahden Hiihtoseura isännöi jo viidettä kesää yhdistetyn Leevi Mutru Cupin kisoja. Vuonna 2019 ideoitu kesäcup keräsi ensimmäiseen osakilpailuun 57 osallistujaa kuudesta (6) eri hiihtoseurasta. 

Leevi Mutru Cup on vakiinnuttanut paikkansa LHS:n, sen lähialueen mäkiseurojen sekä Paimion Urheilijoiden kesäkilpailuina. Tapahtumiin osallistuu yli 50 nuorta yhdistetyn urheilijaa, jotka jakautuvat tasaisesti viiteen eri mäkikokoon. 

Mäkiseurojen vahva yhteistyö sekä erinomainen juniorityö näkyy tällä kaudella HS70-mäen osallistujajoukossa, joka on ensimmäistä kertaa kilpailusarjan suurin 14 urheilijalla. HS70-mäki tuli mukaan kisaohjelmaan kesäkaudella 2020, jolloin ko. mäen sarjassa kilpaili 2–3 urheilijaa. 

”Urheilijoiden siirtyminen kilpailemaan HS70-mäkeen tarkoittaa, että urheilijan polkumme toimii juuri niin kuin sen pitääkin. Olemme saaneet siirrettyä nuoria uudelle tasolle seuraaviin mäkiin. Nyt tehtävänämme on varmistaa, että pienemmissä mäissä riittää myös harrastajia. Ilolla seuraamme myös muiden seurojen toimintaa, haluamme tehdä yhteistyötä”, sanoo yhdessä Leevi Mutrunkanssa kisakiertueen ideoinut LHS:n mäkihypyn ja yhdistetyn johtoryhmän jäsen Soili Hirvonen

HS70-mäen kisassa voittoon urheili jo mäkiosuuden jälkeen kisaa johtanut Jere Kukkonen. Toiseksi ylsi hurjan maastojuoksuosuuden juossut Misa Vilminko. Kolmas oli niin ikään loistavaa työtä juoksussa tehnyt Anton Majander. Kaikki kolme urheilijaa edustavat Lahden Hiihtoseuraa. 

K38-mäessä viidentenä mäkiosuuden jälkeen juoksuun lähtenyt Jokilaakson Mäkiseuran Anssi Peltola kiri voittoon. Peltola juoksi 2,5 kilometrin lenkin 33 sekuntia LHS:n Arttu Juutilaareippaammin. Juutila ylsi toiseksi. Kolmas oli Kouvolan Hiihtoseuran (KHS) kovasta porukasta Matias Koponen

K25-mäen kilpailussa LHS:n Timi Aalto hallitsi tasaisesti sekä hyppäämisen että juoksun, voittaen sarjansa seitsemän sekunnin turvin ennen KHS:n Eliel Pönniä. Kolmas oli KHS:n Tore Karavirta

K15-mäessä LHS:n kaksikko Kaapo Isoluoma ja Eemeli Dufva taisteli maalisuoralle saakka voitosta. Isoluoma oli tällä kertaa vahvempi. Kolmas oli kotiseuran Ismail Dinc.

Pienimmän mäen K6-mäen voittoon urheili kotiseuran Matilda Purtsi ennen Kouvolan Rasmus Bejaria ja Eelis Nokkasta

Leevi Mutru Cupia kilpaillaan seuraavan kerran elokuussa 13.8.2023. Sitä ennen on kuitenkin mahdollista hypätä mukaan toimintaan ja kokeilla mäkihyppyä torstaina 15.6.2023 klo 17:00. Kokeilu on maksuton ja ohjaajina toimivat Lahden Hiihtoseuran nuoret urheilijat, jotka ovat kesätöissä seuralla. 

Lisätietoja Leevi Mutru Cupista

Tulokset Leevi Mutru Cup I

© 2023 Lahden Hiihtoseura