Mäkihypyn ja yhdistetyn kesän SM-mitalit ratkotaan Lahdessa 9.-11.9.2022

Mäkihypyn ja yhdistetyn kesän SM-mitaleista kamppaillaan Lahdessa tulevana viikonloppuna. Odotukset viikonloppua kohtaan ovat kovat. Mukana Suomen kärkinimet yhdistetyn kesä-GP:n kaksoisvoiton napanneiden Ilkka Herolan, Eero Hirvosen sekä naisten sarjassa kolmanneksi sijoittuneen superlupaus Minja Korhosen johdolla. Myös...

Mäkihypyn ja yhdistetyn kesän SM-mitaleista kamppaillaan Lahdessa tulevana viikonloppuna. Odotukset viikonloppua kohtaan ovat kovat. Mukana Suomen kärkinimet yhdistetyn kesä-GP:n kaksoisvoiton napanneiden Ilkka Herolan, Eero Hirvosen sekä naisten sarjassa kolmanneksi sijoittuneen superlupaus Minja Korhosen johdolla. Myös mäkihypyssä maajoukkuehyppääjät ovat vahvasti edustettuna Niko Kytösahon ja Eetu Nousiaisen tähdittäminä.

– Suomen mestaruus on titteli, jonka jokainen urheilija varmasti haluaa saavuttaa. Mahtava nähdä maajoukkueurheilijat Lahdessa mukana taistelemassa mestaruuksista. Tiedossa on varmasti laadukas ja hyvätasoinen kamppailu mitaleista, iloitsee lajikoordinaattori Kimmo Yliriesto.

Luvassa ovat historialliset kisat, sillä mukana kisaohjelmassa on ensimmäistä kertaa yleisen sarjan Mixed Team -kilpailu sekä historian ensimmäinen naisten joukkuemäen SM-kilpailu. Mielenkiintoa sunnuntaihin lisää myös uudella FIS-superkisaformaatilla hypättävä miesten joukkuemäki. Yleisten sarjojen lisäksi Lahdessa ratkotaan alle 18-vuotiaiden SM-mitalit sekä kisataan alle 16-vuotiaiden kansallisissa kilpailuissa.

– Mixed Team -kilpailu on tullut maailmalla vahvemmin mukaan kisakalentereihin. On mielenkiintoista nähdä sama kilpailumuoto myös SM-tasolla. Hienoa, että olemme saaneet myös naisten joukkuemäen mukaan kisaohjelmaan. Se kertoo osaltaan, että nais- ja tyttöhyppääjiä on tullut lisää lajin pariin. Uudella FIS-superkisaformaatilla hypättävä miesten joukkuemäki tulee olemaan myös mielenkiintoinen tuttavuus. Kisaformaatti mahdollistaa useampien seurojen mukaan tulon, joka on erinomainen asia, Yliriesto lisää.

Uusia kisaformaatteja, yhdistetyn ja mäkihypyn huippunimiä ja Lahden legendaarisen Urheilukeskuksen kisatunnelmaa. Lahden Hiihtoseurasta on mukana kovia haastajia, kuten nuorten maajoukkueen hyppääjät Kasperi Valto ja Tuomas Kinnunen. Tytöissä yhdistetyn N18-sarjassa kilpailevat vastikään Youth Cupissa ykkös- ja kakkostilan napannut Emilia Vidgren viidenneksi yltänyt Heta Hirvonen. 

16-vuotiaiden kesäkisassa nähdäänkin laaja paikallinen osanottajajoukko.
Ilmoittautuneet löytyvät alla olevista linkeistä.

Kesä-SM-kisat I Nuorten kesäkisat 

Tervetuloa Lahteen! 

Kisasivut

© 2023 Lahden Hiihtoseura