Lahden Hiihtoseuralle menestyspotti mäkihypyn ja yhdistetyn kesä-SM-kisoista sekä rulla-ampumahiihdon SM-kisoista

Lahden Hiihtoseura isännöi mäkihypyn ja yhdistetyn kesä-SM-kisoja Lahden Urheilukeskuksessa sekä Hälvälän rulla-hiihtoradalla. Kesä-SM-kisojen mitaleista Lahteen jäi kahdeksan mitalia.

Lahden Hiihtoseuran mitalitili avautui heti perjantaina, kun LHS I-joukkueen Emilia Vidgren/Arttu Pohjola ponnistivat SM-pronssille HS100-mäessä hypätyssä kilpailussa. Mitali oli Pohjolalle yllätys, joka on varusmiespalveluksen vuoksi päässyt harjoittelemaan epäsäännöllisesti.

”Oli kyllä yllätys, että kulki mäessä näinkin hyvin. Nyt on enää neljä päivää jäljellä ja odotan innolla, että pääsen kotiin ja taas normaaliin harjoittelurytmiin”, sanoi Pohjola.

Lauantaina kesä-SM-kisoissa oli vuorossa henkilökohtaiset kilpailut. Mäkihypyn ja yhdistetyn tuplamestariksi urheili 13-vuotias Heta Hirvonen. Hirvonen voitti HS70-mäessä hypätyn N18-sarjan 10 pisteen erolla toiseksi tulleeseen Jokilaakson Mäkiseuran Sofia Mattilaan. Hirvosen ikätoveri ja viime viikonloppuna nuorten kansainvälisissä yhdistetyn kilpailuissa Youth Cupissa voittoon sekä toiseksi yltänyt Emilia Vidgren täydensi LHS:n menestystä hypäten pronssille.

Yhdistetyn N18-sarjassa Emilia Vidgren lähti hiihtoon kärjessä, mutta joutui taipumaan muutaman sekunnin erolla Hirvoselle 5 kilometrin matkalla. Hirvoselle kultamitali ja Vidgrenille hopeaa yhdistetyn kilpailussa.

Lauantain mitalisaaliin täydensi M18-sarjassa hypännyt Tuomas Kinnunen, joka liiteli SM-pronssille. Yleisen sarjan yhdistetyn kilpailussa Leevi Mutru taisteli pitkään pronssista, mutta joutui lopulta taipumaan neljänneksi Hälvälän kovalla hiihtoradalla.

Sunnuntaina jatkettiin jälleen joukkuekilpailuilla. Aamun ensimmäisessä kilpailussa, N/M18-vuotiaiden sekajokkuekilpailussa LHS I -joukkueen Heta Hirvonen/Tuomas Kinnunen hyppäsi hopeaa. LHS II -joukkue, Emilia Vidgren/Jere Kukkonen oli kilpailun neljäs. Myöhemmin päivällä historiallisessa ensimmäisessä naisten joukkuekilpailussa (parikilpailu) Heta Hirvonen/Emilia Vidgren hyppäsivät pronssille. Kilpailu hypättiin HS100-mäessä.

Kesä-SM-kisat olivat menestys kotiseuralle, jossa on kasvamassa uusi menestyvä sukupolvi. Mäkihypyn ja yhdistetyn jaoston puheenjohtaja Matti Tiira on tyytyväinen menestykseen, mutta uskoo vieläkin parempaan, nuoren sukupolven kasvaessa urheilijoina kohti yleisiä sarjoja.

”Viikonlopun menestys oli erinomaista, olemme tehneet oikeita asioita ja panostaneet viimeisten vuosien aikana toimintamme kehittämiseen oikeilla painopisteillä. Viikonlopun tulos oli hyvin nuorten urheilijoiden käsialaa ja odotukset tulevien vuosien arvokilpailuissa sekä haussa olevissa Lahden seuraavissa MM-kisoissa ovat korkealla. Nämä ja viime viikonlopun tulokset nuorten kansainvälisestä kilpailuista Itävallasta ovat merkki siitä, että nuoremme ovat ikäluokassaan myös kansainvälistä kärkeä”, sanoo Tiira ja viittaa Emilia Vidgrenin upeisiin suorituksiin yhdistetyn Youth Cupissa Tschaggunssissa.

Kaapo Saarinen ja Olli Hiidensalo mitaleille rulla-ampumahiihdon SM-kisoissa Kontiolahdella

Kontiolahdella kilpailtiin rulla-ampumahiihdon Suomen mestaruuksista. Lahden Hiihtoseuran Kaapo Saarinen ylsi molemmilla SM-kisamatkoilla palkintopallille M16-sarjassa. Lauantain 6 kilometrin pikamatkalla Saarinen ampui neljä hutia ja ylsi pronssille. Sunnuntain normaalimatkan kilpailuissa vauhti oli jo parempaa ja palkintona SM-kulta, joka irtosi lähes kahden minuutin marginaalilla hopealle sijoittuneeseen HU-46:n Antti Martikaiseen. Miesten yleisessä sarjassa maajoukkuemies Olli Hiidensalo nappasi lauantain pikakilpailusta pronssia.