60 urheilijaa hyppypuomilla Leevi Mutru Cupissa

Kesän kolmas Leevi Mutru Cup keräsi syyskuun sunnuntaina 60 nuorta urheilijaa yhdistetyn kisoihin Lahden Urheilukeskukseen. LHS:n Jere Kukkonen oli jälleen HS70-mäen hallitsija, myös K15-mäessä voitto jäi Lahteen, kun Kaapo Isoluoma...

Kesän kolmas Leevi Mutru Cup keräsi syyskuun sunnuntaina 60 nuorta urheilijaa yhdistetyn kisoihin Lahden Urheilukeskukseen. LHS:n Jere Kukkonen oli jälleen HS70-mäen hallitsija, myös K15-mäessä voitto jäi Lahteen, kun Kaapo Isoluoma piti johtajan paikkansa myös juoksuosuudella.

Päivä avattiin tutusti HS70-mäen kilpailussa. Jere Kukkonen piti mäkiosuuden jälkeen hurjaa johtoa (1,44) ja voitti sarjan reilulla kahden ja puolen minuutin marginaalilla. LHS:n Misa Vilminko juoksi kovimman 3,5 km:n ajan ja oli toinen. Monilajitaituri Korawik Saendee ylsi kolmanneksi.

K38-mäessä Aleksi Lappi oli mäkiosuuden vahvin. Kouvolan Hiihtoseuran Matias Koponen kiri kuitenkin voittoon 16 sekunnin turvin. Kolmanneksi urheili LHS:n Arttu Juutila, joka juoksi 2,5 km:n lenkillä reippaimmat kierrokset Häränsilmän ympäristössä.

Kouvolan Hiihtoseuran Eliel Pönni kiri mäkiosuuden jälkeiseltä kolmannelta sijalta K25-mäkikoon voittoon. Toiseksi urheili saman seuran Tore Karavirta ja kolmas LHS:n Caro Airos, joka heilutti voitto valtikkaa edellisessä LMC-kilpailussa.

K15-mäessä Kaapo Isoluoma oli päivän vahvin. LHS:n kaksoivoiton sinetöi Ismail Dinc, kun kolmanneksi kiri sarjan kovimmalla juoksuajalla (1,5km) Paimion Urheilijoiden Anni Korpi.

K6-mäessä kaikkein pienimpien mäkikotkien kisan vei nimiinsä Paimion Urheilijoiden Lilja Korpi. Toinen oli Tampereen Pyrinnön Nea Jalonen ja kolmas Kouvolan Hiihtoseuran Peetu Heiskanen.

Alustavaan Leevi Mutru Cupin kalenteriin on tehty muutoksia. Sunnuntaille 24.9. suunniteltua kilpailua ei järjestetä, vaan finaalikilpailu käydään lauantaina 14.10.2023 Latu Lentoon -leirin yhteydessä.