Nuoret urheilijat valmensivat Latu Lentoon -leirillä – ”Uskon, että junnuille jäi hyvä fiilis, se on tärkeintä”

Lahden Hiihtoseura järjesti viikonloppuna Latu Lentoon -mäkihyppyleirin. Leirille osallistui 74 nuorta mäkihypyn ja yhdistetyn urheilijaa 13 eri seurasta. Viikonlopun aikana kilpailtiin myös suositun kesäkilpailusarjan Leevi Mutru Cupin finaalikilpailu, johon oli...

Lahden Hiihtoseura järjesti viikonloppuna Latu Lentoon -mäkihyppyleirin. Leirille osallistui 74 nuorta mäkihypyn ja yhdistetyn urheilijaa 13 eri seurasta. Viikonlopun aikana kilpailtiin myös suositun kesäkilpailusarjan Leevi Mutru Cupin finaalikilpailu, johon oli ilmoittautunut 86 urheilijaa. 

Alun perin Suomen Hiihtoliiton konseptoiman Latu Lentoon -leirisarjan pitikin päättyä Lahteen lokakuussa. Leiri ehdittiin kertaalleen jo perua Hiihtoliiton lomautusten vuoksi, mutta Lahden hyvät mäkihypyn olosuhteet ja erinomaisesti tapahtumajärjestämistä palveleva Urheilukeskus saivat Lahden Hiihtoseuran organisoimaan nuorille suunnatun mäkihyppy-yhteisöä vahvistavan leirin. 

”Totesimme, että haluamme vastata kysyntään ja toteuttaa leirin, jotta juniorit pääsevät vielä kerran ennen talven lumia harjoittelemaan yhdessä sekä kilpailemaan kesäkisoissa. Oli ilo huomata, että leirille oli tarve, kun niin suuri määrä nuoria oli mukana”, sanoo leiripäällikkö Soili Hirvonen.

Lahden vahvuus ovat erinomaiset olosuhteet: leirillä harjoiteltiin kaikissa seitsemässä eri mäessä. Useampia nuoria, alle 14-vuotiaita, nähtiin sekä HS100 että HS130 -mäessä. Myös Karpalon puolella mäet olivat ahkerassa käytössä koko viikonlopun ajan. Mäkiharjoituksia hypättiin neljät, joiden lisäksi perjantaina Mustankallion tunnelin telinevoimistelusalissa pidettiin kehonhallinnan oheisharjoitus. Lauantai oli harjoitusten lisäksi kisapäivä. 

Suuri osallistujajoukko vaati myös ison valmentajatiimin, joka koottiin Lahden Hiihtoseuran ja Kouvolan Hiihtoseuran valmentajista sekä nuorista urheilijoista; mukana olivat muun muassa A-maajoukkuehyppääjät Jenny Rautionaho ja Kasperi Valto. LHS:n kasvateista Arttu Pohjola, Misa Vilminko ja Elmo Kähkönen toimivat myös valmentajina. 

Misa Vilminko näki valmennuspestissään paljon hyvää. 

”Kokemuksena tosi hieno ja tärkeä tulevaisuuden kannalta! Tuli hyvää haastetta, kun oli niin paljon junnuja, oli koko ajan kädet täynnä hommia. Tällaiset valmennuskokemukset kasvattavat tosi paljon itseä ihmisenä ja oppii kantamaan vastuuta ja toimimaan lasten kanssa”, kertoi Vilminko viikonlopun jälkeen ja iloitsi, että juniorit pitivät heidän valmennustavastaan, ja uskoi, että myös junioreille jäi hyvä fiilis viikonlopusta, mikä olikin tärkeintä.

Elmo Kähkönen nostaa esille myös nuorten urheilijoiden sitoutumisen lajiin. 

”Oli kivaa miettiä urheilijoiden kanssa, mitä voisi kehittää, ja oli mahtavaa nähdä sitten sitä kehittymistä treenien aikana, erityisesti isompiin mäkiin siirtymistä. Parasta oli huomata urheilijoiden tunnollisuus ja rakkaus lajia kohtaan”, miettii Kähkönen.

Sateinen sää ei himmentänyt Leevi Mutru Cupin finaalikisan suorituksia

Vesisade vihmoi hyppyrimäillä ja kura roiskui maastossa, kun Leevi Mutru Cupin finaali käytiin viidessä eri sarjassa lauantaina yhteensä 86 urheilijan voimin. Kisapäivän avasi tuttuun tapaan HS70-mäki, jossa Lahden Hiihtoseuran monilajitaituri Korawik Saendee voitti mäkiosuuden. Juoksuosuudella Saendee piti pintansa ja toiseksi tullut Jere Kukkonen pääsi 13 sekunnin päähän voittajasta. Kovinta vauhtia juoksuosuudella pitänyt Misa Vilminko oli kolmas. 

Sateessa hypätyssä K38-mäen kilpailussa K-pistettä ei hätyytelty aikaisempien kisojen tapaan. Lahden Hiihtoseuran Aleksi Lappi oli kuitenkin edelleen ykkönen mäkiosuuden jälkeen, mutta joutui taipumaan haastavassa juoksukelissä. Seurakaveri Arttu Juutila pinkoi kisan voittajaksi ennen Urho Kanervalaa. Helsingin Mäkihyppääjien Noel Ekholm oli kolmas. 

K25-mäessä Lahden Hiihtoseuran Timi Aalto nappasi voiton ennen seurakaveri Matias Merikaria. Mäkiosuuden seitsemäs, mutta juoksuosuuden kovin nimi Kouvolan Hiihtoseuran Eliel Pönni kiri kolmanneksi. 

Kotiseuran Kaapo Isoluoman vauhti piti nuoren miehen kärjessä K15-mäen kilpailussa myös juoksuosuudella. Isoluoman takana lahtelaiset Ismail Dinc ja Eemeli Dufva veivät K15-mäessä himmeämmät palkintopallisijat. 

Paimion Urheilijoiden Lilja Korpi nousi juoksuosuudella K6-mäen voittoon. Peetu Heiskanen Kouvolan Hiihtoseurasta oli toinen ja Lahden Hiihtoseuran Valtteri Aalto kolmas. 

Leevi Mutru Cupin kilpailut on kesäkauden 2023 osalta kilpailtu. Kisasarjan suosio pysyi edelleen korkealla ja osallistujia riitti kilpailuissa reilusta 50:stä lähes 90:een. LMC-kilpailuista on kasvanut vahva kivijalka Etelä-Suomen mäkihypyn ja yhdistetyn kilpailuille, jotka antavat mahdollisuuden nuorille urheilijoille oppia kilpailemista rennossa ja kannustavassa ilmapiirissä. 

Tulokset Leevi Mutru Cup IV 14.10.2023, Lahti

© 2023 Lahden Hiihtoseura