Maastohiihdon, mäkihypyn ja yhdistetyn tiivis kisaviikonloppu toi menestystä

Lahden Hiihtoseuran urheilijat kilpailivat viikonlopun aikana maastohiihdon Hopeasompa-mestaruuksista Vöyrillä, mäkihypyn ja yhdistetyn Juniori- ja yleisten sarjojen cupeissa Kuopiossa ja Siilinjärvellä, mäkihypyn ja yhdistetyn Pohjoismaiden mestaruuksista Viron Otepäässä, mäkihypyn maailmancupissa Norjan...

Lahden Hiihtoseuran urheilijat kilpailivat viikonlopun aikana maastohiihdon Hopeasompa-mestaruuksista Vöyrillä, mäkihypyn ja yhdistetyn Juniori- ja yleisten sarjojen cupeissa Kuopiossa ja Siilinjärvellä, mäkihypyn ja yhdistetyn Pohjoismaiden mestaruuksista Viron Otepäässä, mäkihypyn maailmancupissa Norjan Vikersundin lentomäessä ja yhdistetyn maailmancupissa tulevalla MM-kisanäyttämöllä Norjan Trondheimissa.

Nuoret maastohiihtäjät hiihtivät sunnuntaina parhaaseen Hopeasompa-tulokseen tyttöjen N14-sarjan viestissä. Kolmikko Eevi Hautaniemi, Lina Kutinlahti, Ella Lehtisuo oli kilpailun neljäs. N16-sarjassa LHS oli 12. (Anni-Emilia Muranen, Anni Hammar, Ronja Turunen) ja M16-sarjassa sijoitus oli 18. (Aaro Paasio, Arttu Lahti, Rasmus Lammi).

Henkilökohtaisilla matkoilla parhaasta suorituksesta vastasi Ella Lehtisuo ollen N14-sarjassa vapaan 3 kilometrillä seitsemäs. Kerkko Saarinen oli poikien M14-sarjassa samalla matkalla kymmenes ja Anni-Emilia Muranen N16-sarjassa niin ikään kymmenes.

Perjantaina periteisellä hiihdetyissä sprinteissä finaaleihin eli erävaiheeseen ylsivät Eevi Hautaniemi (14.) ja Kerkko Saarinen (20.).

Suomi oli mäkihypyn ja yhdistetyn PM-kisojen paras maa

Nuorten Pohjoismaiden mestaruuksista taisteltiin Viron Otepäässä Lahden Hiihtoseuran mäkihyppääjille ja yhdistetyn urheilijoille tutussa Tehvandin urheilukeskuksessa. Kisat olivat Suomen joukkueelle menestyksekkään ja LHS:n viiden urheilijan tiimi toi yhteensä seitsemän mitalia – kaksi kultaa, neljä hopeaa ja yhden pronssin.

Henkilökohtaisissa kilpailuissa Emilia Vidgren hyppäsi erikoismäessä PM-hopealle. Lisäksi Vidgren oli mukana kultaa voittaneessa naisten joukkueessa Siilinjärven Oosa Thuren kanssa. Hopealle hän hyppäsi erikoismäen sekajoukkuekilpailussa Siilinjärven Veeti Hyvärisen kanssa sekä yhdistetyn naisten joukkuesprintissä LHS:n Nonna Laitisen kanssa.

Yhdistetyssä Aino Kanervala ylsi henkilökohtaisessa kilpailussa pronssille ja voitti kultaa yhdistetyn joukkuesprintissä Helsingin Mäkihyppääjien Anna Kerkon kanssa. Lisäksi Kanervala liiteli erikoismäen hopealle LHS:n Julia Äikiän parina.

Tulokset, Otepää

Heta Hirvonen päätti yhdistetyn maailmancupin Norjan Trondheimissa

Heta Hirvonen päätti kansainvälisen kilpailukauden Norjan Trondheimissa. Lauantain sekajoukkuekilpailussa Suomen joukkue sijoittui kuudeneksi. Hirvonen edusti yhdessä Minja Korhosen, Ilkka Herolan ja Eero Hirvosen kanssa.

Sunnuntain henkilökohtaisessa kilpailussa Hirvonen epäonnistui mäkiosuudella ja lähti ladulle sijalta 25. Poikkeuksellisesti 7,5 kilometrin hiihto-osuudella Hirvonen pystyi nostamaan sijoitustaan yhdellä ja oli maailmancupin päätöskilpailussa 24. Maailmancupin kokonaistilanteessa Heta Hirvonen oli 29. osallistuessaan kuuteen osakilpailuun.

Tulokset, Trondheim
Maailmancupin lopputilanne

Kasperi Valto liiteli Vikersundin lentomäessä sijalle 31.

Kasperi Valto jatkoi RAW AIR Tournamentia Vikersundissa. Perjantain karsinnasta jatkoon liidellyt nuori mies pääsi vasta sunnuntaina tosi toimiin, kun lauantaina kisa peruttiin.

Sunnuntain 1. kierroksella Valto liiteli omaan pituusennätykseen 207,5 metriä, mutta jäi niukasti 0,3 pisteen erolla kisan viimeisiltä kierroksilta ollen 31.