Lahden Hiihtoseuran urheilijoille viisi kultamitalia ampumahiihdon nuorten SM-kilpailuista

Ampumahiihdon nuorten SM-kilpailut kilpailtiin viikonlopun aikana Hollolan Hälvälässä. Kilpailut siirtyivät Lahteen Hämeenlinnasta ja niitä isännöivät Ahveniston Ampumahiihtäjät yhdessä Hollolan Urheilijat -46 kanssa. Lahden Hiihtoseuralle nuorten SM-kilpailut olivat menestys; seura saavutti...

Ampumahiihdon nuorten SM-kilpailut kilpailtiin viikonlopun aikana Hollolan Hälvälässä. Kilpailut siirtyivät Lahteen Hämeenlinnasta ja niitä isännöivät Ahveniston Ampumahiihtäjät yhdessä Hollolan Urheilijat -46 kanssa. Lahden Hiihtoseuralle nuorten SM-kilpailut olivat menestys; seura saavutti kisoista viisi kultamitalia.

Lauantain normaalimatkoilla Lina Kutinlahti avasi mitalitilin voittamalla Suomen mestaruuden N13-sarjassa ampumalla vain yhden sakon. N14-sarjassa Ella Lehtisuo ampui kolme sakkoa, mutta vahva hiihto siivitti hänet mestaruuteen lähes kahden minuutin erolla hopeamitalistiin. Samassa sarjassa LHS:n Hilla Hirvonen oli neljäs ja Laila Özkilkic viides, Nanni Paajanen seitsemäs, Kiira Nikander 13:s ja Hilppa Inkinen14:s.

M19-sarjassa Kaapo Saarinen jatkoi kotimaan kisojen dominointia. Lähes suoraan nuorten olympialaisista Koreasta lähtöviivalle suunnanneen Saarisen voittomarginaali hopeamitalistiin oli reilu minuutti. Saarinen ampui kolme sakkoa. M15-sarjassa Rasmus Lammi oli 10:s.

Mitaliputki jatkui sunnuntain pikamatkoilla – kaksi mestaruutta LHS:n urheilijoille

Sunnuntain pikamatkat sujuivat lahtelaisittain vähintäänkin lauantain tapaan. Lina Kutinlahti varmisti nolla-ammunnalla toisen Suomen mestaruuden N13-sarjassa. N14-sarjassa korkeimmalle korokkeelle kiipesi niin ikään upealla nolla-ammunnalla Nanni Paajanen. Ella Lehtisuo oli neljäs, Hilla Hirvonen kuudes, Laila Özkilkic seitsemäs, Kiira Nikander 11:s ja Hilppa Inkinen 14:s.

Rasmus Lammi paransi reippaasti lauantaista ja ylsi kahden ammunnan pikakilpailussa M15-sarjan viidenneksi. Sunnuntain kisassa mukana oli myös monilajitaituri Korawik Saendee, joka lauantain mäkihyppykilpailun jälkeen oli sunnuntain ampumahiihdossa 11:s.

Kaapo Saarisen kova kisatahti näkyi sunnuntaina. Ammunta kulki hyvin ja Saarinen ampui vain yhden sakon, mutta joutui lopulta taipumaan neljänneksi M19-sarjassa. Ero voittaja Puijon Hiihtoseuran Akseli Kirjavaiseen oli 22.6 sekuntia.

Yleisessä sarjassa kilpailtiin kansallisessa kilpailussa sekä lauantaina että sunnuntaina. Onni-Kalle Lahdelma oli molempina päivinä toinen ja Juuso Hakala kolmas.