Lahden Hiihtoseuran nuorille neljä mitalia ampumahiihdon nuorten SM-kisoista Kontiolahdelta

Viikonloppuna kilpailtiin ampumahiihdon nuorten Suomen mestaruuksista Kontiolahdella. Lahden Hiihtoseura voitti kilpailuissa neljä SM-mitalia seitsemän henkisellä joukkueellaan.  M17-sarjassa Kaapo Saarinen voitti lauantaina normaalimatkan Suomen mestaruuden. Sunnuntain yhteislähtöformaatin pikakilpailussa mitali oli hopeinen.  Saarisen mestaruus...

Viikonloppuna kilpailtiin ampumahiihdon nuorten Suomen mestaruuksista Kontiolahdella. Lahden Hiihtoseura voitti kilpailuissa neljä SM-mitalia seitsemän henkisellä joukkueellaan.

M17-sarjassa Kaapo Saarinen voitti lauantaina normaalimatkan Suomen mestaruuden. Sunnuntain yhteislähtöformaatin pikakilpailussa mitali oli hopeinen.

Saarisen mestaruus irtosi lauantaina yli puolentoista minuutin turvin ampuen vain kaksi sakkoa neljässä ammunnassa.

”Viikonloppu meni kaiken kaikkiaan hyvin. Lauantaina ammunta sivusi kauden parasta ja hiihtokin kulki hyvin. Sunnuntaina tuli muutama sakko liikaa, mutta silti kohtuu hyvä suoritus”, iloitsi Saarinen.

Sunnuntaina Saarinen ampui kuusi sakkoa ja SM-hopeaa tuli 40,6 sekunnin erolla voittajaan. Kaapo Saarinen kilpailee seuraavan kerran maastohiihdon nuorten SM-kilpailuissa Pyhäjärvellä 24.-26. helmikuuta.

Vuokatissa asuva ja opiskeleva Kaapo Saarinen aloitti 9-vuotiaana Lahden Hiihtoseuran ampparikoulussa ja on ollut 15-vuotiaiden sarjasta lähtien ikäluokkansa kärkiurheilija. Saarinen nousi tälle kaudelle jo nuorten maajoukkueeseen ja osallistui viikko sitten nuorten EYOF-kisoihin Italiassa, missä paras sijoitus oli normaalimatkan 20:s.

Nuorempien ikäluokissa Lahden Hiihtoseurassa on kasvamassa uusi sukupolvi kokeneiden valmentajien Jari Karinkannan ja Pasi Hakalan opissa. N13-sarjassa kilpaili SM-kisoissa viisi tyttöä, pojissa edustusta oli M14-sarjassa. Kaapo Saarisen mitalien lisäksi kaksi hopeaa voitettiin N13-sarjassa.

Lauantaina Lina Kutinlahti hiihti upeasti hopealle ampuen vain kaksi sakkoa kolmessa ammunnassa. Eroa Suomen mestariin tuli vain 3,5 sekuntia. Sunnuntain yhteislähdön pikamatkalla hopeaa toi Lahteen Hilla Hirvonen, ampuen yhden sakon ja vain 3,7 sekunnin erolla kultamitalistiin.

Valmentaja Jari Karinkanta on tyytyväinen juniorien kehitykseen ja iloitsee porukan yhteisöllisyydestä.

”Nykyisestä valmennusryhmästä ensimmäisenä aloitti Nanni Paajanen noin neljä vuotta sitten. Sen jälkeen joukkue on kasvanut tasaisesti yhdeksään alle 14-vuotiaaseen urheilijaan, jotka käyvät säännöllisesti viikkovalmennuksessa. Kuusi heistä osallistui viikonlopun SM-kisoihin Kontiolahdella. Kahden Hälvälän ampumahiihtoharjoituksen lisäksi suurin osa käy myös seuran hiihtotreeneissä”, kertoo Jari Karinkanta.

Harjoittelu on vakiintunut kahden viimeisen vuoden aikana ja kehitys on ollut huimaa.

”Kyllähän se lasten kehitys siitä, missä olimme kaksi vuotta sitten, on ollut huimaa. Olemme oppineet harjoittelemaan ja  keskittymään, analysoimaan omaa tekemistä ja sitä kautta kehitytty ammunnassa ja opittu ennen kaikkea turvallista aseenkäsittelyä. Näistä saaduista opeista saatiin palkintoja viikonloppuna”, jatkaa Karinkanta ja toivottaa uudet harrastajat tervetulleeksi kokeilemaan ampumahiihtoa Hälvälään.