Lahden Hiihtoseuran hieno ampumahiihtokausi päätettiin SM-kisoissa Kontiolahdella

Lahden Hiihtoseuran ampumahiihtäjät jatkoivat menestystään kauden viimeisissä Suomen mestaruus -kilpailuissa pääsiäisen Kontiolahdella. Viikonlopun mitalisaalis oli viisi mitalia, joista yksi kultainen, kolme hopeista ja yksi pronssinen. Kontiolahdella kilpailtiin pääsiäisviikonloppuna SM-mitaleista viesteissä,...

Kontiolahdella kilpailtiin pääsiäisviikonloppuna SM-mitaleista viesteissä, yhteislähdöissä sekä yleisen sarjan pikakilpailuissa. Viikonlopun avasivat lauantain viestit, joissa LHS:n N15-sarjan ykkösjoukkue, Lina KutinlahtiHilla HirvonenElla Lehtisuo, ylsivät pronssille jääden ylivoimaisesta voittajoukkueesta Tuusulan Voima-Veikoista +2:06.4. LHS:n kakkosjoukkue (Laila ÖzkilkicHilppa InkinenNanni Paajanen) oli kilpailun viides. Yleisessä sarjassa miesten ykkösjoukkue, kokoonpanolla Kaapo SaarinenOlli HiidensaloJuho Friman, oli niin ikään viides +7:47.8 aikaerolla voittajajoukkueeseen.

Viestien tulokset

Sunnuntaina kilpailuviikonloppua jatkettiin henkilökohtaisilla yhteislähtökilpailuilla. Lahden Hiihtoseuran urheilijat toivat kotiin neljä mitalia. N13-sarjassa Lina Kutinlahti voitti jo kauden kolmannen Suomen mestaruutensa tammikuun lopussa Hälvälän onnistumisten jatkoksi. N14-sarjassa saatiin kaudelle jo kolmas SM-mitalisti, kun Hilla Hirvonen nappasi hopeaa Ahveniston Ampumahiihtäjien Minea Lehtiöntakana, jääden 14 sekuntia kultamitalista. Samassa sarjassa Laila Özkilkic oli viides ja tammikuussa SM-kultaa normaalimatkalla hiihtänyt Ella Lehtisuo kuudes.

Poikien M15-sarjassa Rasmus Lammi jatkoi tasaisia suorituksia ja oli kuudes. M17-sarjassa tällä kaudella yhdistetystä ampumahiihtoon vaihtanut Elmo Kähkönen ylsi upeaan suoritukseen ja SM-hopealle ensimmäisessä henkilökohtaisessa SM-kilpailussaan, jääden alle 10 sekuntia voittajan Puijon Otto Konttisen taakse. Kaapo Saarinen oli M19-sarjassa hopealla reilun kolmen minuutin marginaalilla voittaja Jimi Klemettiseen.

Lajinvaihto sujui Elmo Kähköseltä erinomaisesti. Monipuolinen urheilija oli vielä iskussa pitkän talvikauden päätteeksi.

”Pitkän kauden loppuun oli aika raskasta lähteä vähän kauemmas kotoa kisaamaan, etenkin kun keli ei ollut parhaimmasta päästä. Mutta oon tosi tyytyväinen, että sain yhteislähtöön hyvät ammunnat, jotka toihyvän tuloksen”, mietti Kähkönen kisan jälkeen.

Yleisessä sarjassa Olli Hiidensalo oli yhteislähdön viides.

Yhteislähtö, tulokset (N/M13 > N17)
Yhteislähtö, tulokset (M16 > M/Nyl)

Maanantaina kilpailtiin vielä SM-tasolla yleisten sarjojen pikakilpailut, joissa LHS:n maajoukkueurheilija Olli Hiidensalo urakoi kuudenneksi.

Pikakilpailun tulokset

Lahden Hiihtoseuran ampumahiihtäjät ovat noususuhdanteessa. Harrastajat ovat pysyneet kehityksessä mukana ja taistelevat sarjoissaan kärkisijoituksista. Kaudella 2023/2024 LHS:n urheilijat saavuttivat Suomen mestaruus -kilpailuissa kuusi kultamitalia, kolme hopeaa ja yhden pronssin. Joulukuussa kilpailussa Baltic Cupissa Kontiolahdella joukkue oli viidesti palkintokorokkeella. Lisäksi kaudella kilpailtiin erittäin aktiivisesti niin ampumahiihdon kuin maastohiihdon kilpailuissa.