Lahden Hiihtoseuralle upea menestys mäkihypyn ja yhdistetyn Hopeasompa-kilpailuissa – 15 mitalista kahdeksan oli kultaista

Mäkihypyn ja yhdistetyn Hopeasompa-kilpailut kilpailtiin viikonloppuna Rovaniemen Ounasvaaralla. Lahden Hiihtoseura kahmi parhaana seurana kisoista 15 mitalia: kahdeksan kultaa, neljä hopeaa ja kolme pronssia. Viikonlopun tuplamestareiksi, eli voittivat sekä lauantaina yhdistetyn...

Viikonlopun tuplamestareiksi, eli voittivat sekä lauantaina yhdistetyn että sunnuntaina mäkihypyn, ylsivät T16-sarjassa Heta Hirvonen, P12-sarjassa Aleksi Lappi ja P10-sarjassa Eemeli Dufva, joka jakoi erittäin tiukan mäkikisan voiton yhdessä Jyväskylän Hiihtoseuran Lenni Kuhmosen kanssa.

Hirvonen kommentoi kisapäiviään vaihteleviksi.

– Lauantaina mäki meni tosi hyvin, siitä sai riittävän eron niin ei tarvinnut ihan sata lasissa ladulla hiihtää. Sunnuntaina ensimmäinen hyppy oli hyvä ja toinen oli huono. Kokonaisuudessaan oli aika onnistunut viikonloppu, Hirvonen summasi.

Lauantain yhdistetyn kilpailuissa kultavauhdissa olivat myös P16-sarjassa Aapeli Karislahti ja P14-sarjassa Aapo Komonen. Yhdistetyn mitalipäivää täydensivät P10-sarjan hopeamitalisti Ismail Dinç sekä T16-sarjassa pronssille yltänyt Emilia Vidgren

Aapeli Karislahti iloitsi Hopeasompa-voittoaan.

– Ihan siis onnistunut kisa. Mäessä omaa tekemistä ja hiihto meni oman suunnitelman mukaan. Oon tosi tyytyväinen, kertoi Karislahti.

Yhdistetyn mitalisuoraa täydensi jo perjantaina yhdistetyn parikilpailussa (12- ja 14-vuotiaat) hopeaa voittaneet Aleksi Lappi ja Aapo Komonen.

Hopeasompakilpailujen kolmas kisapäivä, sunnuntain erikoismäen kilpailupäivä, käytiin reilun 90 urheilijan voimin Ounasvaaran neljässä eri mäessä. Päivä alkoi upeasti T16-sarjassa lahtelaisten napatessa kolmoisvoiton. Kultaan liiteli Heta Hirvonen, hopealle Aino Kanervala vain kaksi pistettä Hirvosen takana ja pronssille jo lauantaina mitalitilin avannut Emilia Vidgren.

P14-sarjassa Aapo Komonen hyppäsi upeasti hopealle ja P16-sarjassa Miika Salmi pronssille.

Lahden Hiihtoseuran juniorit ovat olleet usean vuoden ajan Hopeasompa-kilpailujen parhaimmistoa. Laadukas juniorityö on taannut urheilijamäärän kasvun ja kehityksen nuorten sarjoissa.